ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απειλή για τη χώρα οι ξένοι μαχητές που διέρχονται από το έδαφός της

Τουρκία: Απειλή για τη χώρα οι ξένοι μαχητές που διέρχονται από το έδαφός της

Το πέρασμα από την Τουρκία ξένων μαχητών που θέλουν να φθάσουν στα εδάφη τα οποία ελέγχονται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνιστά τη «μεγαλύτερη απειλή της Τουρκίας», έκρινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έχουμε λάβει σοβαρά μέτρα και θα λάβουμε ακόμα περισσότερα κατά μήκος των συνόρων» τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, Σαμπάχ Αλ Χάλιντ. Απαντώντας σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χασάν Νασράλα ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί το ΙΚ και το μέτωπο Αλ Νόσρα στη Συρία, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι «ο Νασράλα κατηγορεί την Τουρκία ενώ στηρίζει το απάνθρωπο κράτος τρόμου του Αλ Άσαντ».

«Για μας δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ΙΚ και (του προέδρου της Συρίας Μπασάρ) Αλ Άσαντ. Το ΙΚ είναι επίσης άμεση απειλή για μας, είναι προφανές ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου και επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για την καταπολέμηση του ΙΚ και ότι χρειάζονται και χερσαίες επιχειρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις