ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επαφές με ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία

Ρωσία: Επαφές με ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία

Επαφή με τους Φεντερίκα Μογκερίνι και Τζον Κέρι για την προώθηση του πολιτικού διαλόγου με την Ουκρανία είναι ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, είχε αρχικά επικοινωνία με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν συνεχεία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας ως στόχο την… πίεση του Κιέβου για έναρξη διαλόγου με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας, σύμφωνα με την οποία το Κίεβο φέρει ευθύνη για την αύξηση της έντασης, αλλά στόχος της Ρωσίας είναι η εύρεση ειρηνικής λύσης στην περιοχή.

«Ο Λαβρόφ τόνισε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τα μέρη προς μία ειρηνική επίλυση», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και καταλήγει: «Οποιαδήποτε πραγματικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απευθείας διάλογο με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, τον οποίο (σ.σ. διάλογο) το Κίεβο αποφεύγει με κάθε τρόπο, καθώς έχει σαφώς ξεκινήσει μία πορεία για στρατιωτική καταστολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις