ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Λουτρό… αίματος στη Δαμασκό

Συρία: Λουτρό… αίματος στη Δαμασκό

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή (25/1) στη Δαμασκό, έπειτα από επιθέσεις των ανταρτών.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση στη Βρετανία, η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία, περίπου 40 όλμοι και ρουκέτες έπληξαν την πρωτεύουσα του κράτους, δύο μέρες μετά την απειλή για αντίποινα των πολύνεκρων αεροπορικών επιδρομών των δυνάμεων του καθεστώτος.

«Πέντε πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα πρόσωπα τραυματίστηκαν όταν οι αντάρτες εκτόξευσαν 43 ρουκέτες και έπληξαν με όλμους πολλές συνοικίες στο κέντρο της Δαμασκού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά «στις πηγές τους», επιρρίπτοντας την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στους αντάρτες που ελέγχουν την περιοχή Ανατολική Γούτα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από τις επιθέσεις, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί στις περιοχές που επλήγησαν από τις επιθέσεις, ενώ ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, υποστήριξε πως η επίθεση στη Δαμασκό είναι μία από τις πιο σφοδρές και πολύνεκρες στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο Άμπντελ Ραχμάν, σημείωσε πως ο συριακός στρατός πλήττει με πυροβολικό την πόλη Ντούμα, όπου η οργάνωση Στρατός του Ισλάμ είναι από τις πιο ισχυρές. Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους αφότου ξέσπασε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις