ΚΟΣΜΟΣ

Drone συνετρίβη στον κήπο του Λευκού Οίκου

Drone συνετρίβη στον κήπο του Λευκού Οίκου

Ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στους κήπους του Λευκού Οίκου νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (26/01) αλλά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ένας κυβερνητικός υπάλληλος είπε στη Μυστική Υπηρεσία ότι ο ίδιος έπαιζε με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να διασκεδάσει προτού χάσει τον έλεγχο και τυχαία παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας του προεδρικού μεγάρου, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου, της οικογένειάς του και του Λευκού Οίκου, δεν επιβεβαίωσε πάντως ότι κάποιος παραδέχθηκε ότι χειριζόταν το αεροσκάφος.

Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με διάμετρο περίπου 61 εκατοστών, εντοπίστηκε να πετάει σε χαμηλό ύψος στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) προτού συντριβεί στους κήπους που βρίσκονται στη νοτιοανατολική πλευρά του Λευκού Οίκου, επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου της Μυστικής Υπηρεσίας Νικόλ Μάινορ σε ένα δελτίο τύπου.

«Μία έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να καθορίσουμε την προέλευση αυτής της συσκευής, που διατίθεται στο εμπόριο», καθώς και «τα κίνητρα (της ενέργειας αυτής) με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων» τόνισε η ίδια.
Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ υπογράμμισε ότι το αεροσκάφος αυτό δεν αποτέλεσε απειλή.

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις