ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Αεροπορικές επιδρομές με 76 Ταλιμπάν νεκρούς

Πακιστάν: Αεροπορικές επιδρομές με 76 Ταλιμπάν νεκρούς

Τουλάχιστον 76 Ταλιμπάν έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Τα αεροπορικά πλήγματα διεξήχθησαν στην περιοχή Ντάτα Χελ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου τουλάχιστον 35 μαχητές είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές την περασμένη Κυριακή.

«Πενήντα τρεις τρομοκράτες, περιλαμβανομένων ξένων, σκοτώθηκαν» ανακοίνωσε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε τον θάνατο 23 μαχητών σε μια δεύτερη επιδρομή.

Οι πακιστανικές Αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «ξένοι» όταν αναφέρονται σε μαχητές που προέρχονται από τις αραβικές χώρες ή από την κεντρική Ασία και οι οποίοι κατέφυγαν στις περιοχές των φυλών μετά την εκστρατεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001.

«6 κρησφύγετα των τρομοκρατών, μία αποθήκη πυρομαχικών και 7 οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες καταστράφηκαν επίσης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των συγκρούσεων έχει απαγορευτεί. Δεν υπάρχει επομένως κανένα μέσο προκειμένου να διασταυρωθεί ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές των φυλών μετά τη σφαγή 150 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 134 παιδιών, σε ένα σχολείο στην Πεσάβαρ την 16η Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις