ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Θερίζουν ζωές οι «αδέσποτες» σφαίρες – Τέσσερις οι νεκροί

Βραζιλία: Θερίζουν ζωές οι «αδέσποτες» σφαίρες – Τέσσερις οι νεκροί

Έντονη είναι η ανησυχία, στη Βραζιλία, για την ασφάλεια εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, μετά τον τραυματισμό δεκαέξι ανθρώπων – εκ των οποίων οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους – από αδέσποτες σφαίρες, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, μέσα στον Ιανουάριο.

Χθες μια 58χρονη γυναίκα τραυματίστηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ κοιμόταν μέσα στο σπίτι της, ενώ ένα 12χρονο παιδί τραυματίστηκε στο πόδι. Και οι δύο επέζησαν. Προχθές Κυριακή, μία γυναίκα 21 ετών πέθανε όταν από σφαίρα την τραυμάτισε στο συκώτι. Οι αρχές λένε ότι για τα περιστατικά αυτά ευθύνονται μέλη συμμοριών οι οποίες διακινούν ναρκωτικά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επιμένουν ότι τόσο οι αθλητές όσο και οι τουρίστες θα είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Τα τελευταία χρόνια το Ρίο έχει αυξήσει την αστυνομική παρουσία, ιδιαίτερα στις φαβέλες, οι οποίες για δεκαετίες θεωρούνταν εστίες ανομίας.

Επικριτές λένε ότι το να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις φαβέλες δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας θα ήταν αναγκαία η χρηματοδότηση κάτι που πλέον θεωρείται σχεδόν αδύνατον καθώς η κυβέρνηση προωθεί μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια να ανατάξει τα δημοσιονομικά της και να αποφύγει μια υποβάθμιση της από τους οίκους αξιολόγησης.

Σχετικές ειδήσεις