ΚΟΣΜΟΣ

Με αντίποινα απειλεί τη Χεζμπολάχ ο Νετανιάχου

Με αντίποινα απειλεί τη Χεζμπολάχ ο Νετανιάχου

«Αυτοί που σκότωσαν τους δύο Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους». Αυτή την απειλή εκτόξευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, με ουσιαστικό αποδέκτη την οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τη σημερινή επίθεση θα πληρώσουν το τίμημα εξ ολοκλήρου», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη διαβουλεύσεων με ανώτερους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών, των ενόπλων δυνάμεων και κυβερνητικά στελέχη για να συζητηθεί η αντίδραση της χώρας του στην επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα, η οποία στοίχισε τη ζωή στους δύο στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους επτά. Η επίθεση αποδόθηκε στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Πριν από λίγο η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την επίθεση και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει ηρεμία.

«Καλούμε όλα τα μέρη να απόσχουν από οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση», είπε η εκπρόσωπος του State Department, Τζένιφερ Ψάκι κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σχετικές ειδήσεις