ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις

ΗΠΑ: Απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις

Οι ΗΠΑ απείλησαν σήμερα τη Ρωσία με νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και χαιρέτισαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ να παρατείνουν τις ήδη υφιστάμενες κυρώσεις είναι μια επιπρόσθετη ένδειξη ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων είναι απολύτως απαράδεκτα και θα επιφέρουν νέες συνέπειες, είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι αναφερόμενη στις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ψάκι χαρακτήρισε θετική πρόοδο την απόφαση των Βρυξελλών αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα επιβάλουν οι ΗΠΑ νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ούτε ποιος θα είναι ο στόχος τους.

Κάποιες φορές προσθέτουμε ονόματα (στη ‘μαύρη λίστα’), άλλες φορές προσθέτουμε τομείς ή επιχειρήσεις, όπως κάνει και η ΕΕ. Συνεχίζουμε να μελετάμε ποιες θα είναι οι επόμενες κυρώσεις, συμπλήρωσε.
Προχθές Τρίτη (27/1) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη για την υλική υποστήριξη που προσφέρει στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις