ΚΟΣΜΟΣ

Τα Σκόπια πλήρωσαν τη συνδρομή τους στον ΟΗΕ

Τα Σκόπια πλήρωσαν τη συνδρομή τους στον ΟΗΕ

Μετά το «σάλο» που ξέσπασε πως τα Σκόπια απώλεσαν το δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού δεν κατέβαλαν στον Οργανισμό τη συνδρομή της (24.606 δολαρίων ΗΠΑ), το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας γνωστοποίησε ότι καταβλήθηκε εκπρόθεσμα η συνδρομή.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Ντράγκανα Κιπριάνοφσκα δήλωσε τη Πέμτη 29/1 ότι η χώρα κατέβαλε τη συνδρομή της στον ΟΗΕ και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να απολέσει το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Το όλο θέμα ανέδειξαν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία δημοσίευσαν επιστολή του. Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι οχτώ χώρες (μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια) δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους και ως εκ τούτου, χάνουν προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι η χώρα δεν κατέβαλε τη συνδρομή της στον ΟΗΕ και απώλεσε προσωρινά το δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για «διασυρμό» της χώρας και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για την παράλειψη αυτή.

Σχετικές ειδήσεις