ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους

Μια βομβιστική επίθεση εναντίον τεμένους της σιιτικής μειονότητας στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στο νότιο Πακιστάν, ενώ πολλές δεκάδες τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής στο Σικαρπούρ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χλμ. βορείως του Καράτσι, της μεγάλης μητρόπολης του νότιου Πακιστάν και πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντ, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

"Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 40", δήλωσε ο επαρχιακός υπουργός Υγείας Τζαμ Μεχτάμπ ανακοινώνοντας έναν πρώτο απολογισμό, ενώ ένας υπεύθυνος του τοπικού νοσοκομείου του Σικαρπούρ έκανε λόγο για περίπου 20 θανάτους.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ βρισκόταν στο Καράτσι για να επιθεωρήσει την κατάσταση της ασφάλειας στην επαρχία Σιντ, όπου βρίσκεται η πόλη Σικαρπούρ.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιασθεί στο Πακιστάν εναντίον των μελών της σιιτικής μειονότητας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 20% του πληθυσμού της χώρας αυτής, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του σουνιτικός.
Στις αρχές του 2013, δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σιιτικών συνοικιών είχαν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 200 ανθρώπους στην Κουέτα (νοτιοδυτικό Πακιστάν). Ήταν οι πιο φονικές επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής στην ιστορία της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις