ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει ο Χρυσόστομος εμπλοκή του στην ανάδειξη προέδρου της Βουλής

Διαψεύδει ο Χρυσόστομος εμπλοκή του στην ανάδειξη προέδρου της Βουλής
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, ενεπλάκη στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου της νέας Βουλής,..

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, ενεπλάκη στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου της νέας Βουλής της Μεγαλονήσου.
Δήλωσε ότι συναντήθηκε με πολλά άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία για την ανάδειξη, αλλά επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έχει ανάμειξη, με κανέναν τρόπο.

Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, που είναι ένας από τους μέχρι στιγμής υποψήφιους για το αξίωμα, το δεύτερο στην πολιτειακή ιεραρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι συνομίλησε και με τον βουλευτή του ΔHKO Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος αρνείται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ηγέτη του κόμματός του, Μάριου Καρογιάν, αλλά είπε ότι έχει συνομιλήσει και με πάρα πολλούς άλλους βουλευτές.

Η εκλογή για την ανάδειξη του προέδρου της Βουλής θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο υποψηφιότητες, εκείνη του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριου Καρογιάν, την οποία στηρίζει και το ΑΔΕΛ και εκείνη του προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, την οποία στηρίζει και το Ευρωκό.