ΚΟΣΜΟΣ

Το Τόκιο καταδικάζει τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από το Ι Κ

Το Τόκιο καταδικάζει τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από το Ι Κ

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέφρασε οργή και αγανάκτηση και «καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο» τη δημοσιοποίηση βίντεο με το οποίο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο.

«Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντονη αγανάκτηση για το γεγονός ότι μια τόσο απάνθρωπη και ποταπή τρομοκρατική ενέργεια όπως αυτή διαπράχθηκε ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε πως το βίντεο αυτό φαίνεται πως απεικονίζει πράγματι τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή» την ενέργεια, πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συναντηθεί εκτάκτως για να συζητήσει την αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εξέλιξη.
Ο Σούγκα παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στις 06:00 τοπική ώρα την Κυριακή (23:00 ώρα Ελλάδας), μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι διακατέχεται από οργή, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει στην «τρομοκρατία», μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

«Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ποταπή, φρικτή, για την οποία είμαι πολύ οργισμένος», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους, εμφανώς ταραγμένος, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας», την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους τρομοκράτες αυτούς», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, καταλήγοντας: «Η Ιαπωνία θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να προσαχθούν εκείνοι που ευθύνονται για το έγκλημα αυτό ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σχετικές ειδήσεις