ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Βούλγαροι της PAM

Σουδάν: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Βούλγαροι της PAM

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που βίωσαν οι έξι Βούλγαροι που εργάζονταν για λογαριασμό του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) και κρατούνταν στο Σουδάν από τις 26 Ιανουαρίου από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, απελευθερώθηκαν την Κυριακή (01/02).

«Η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους ολοκληρώθηκε. Βρίσκονται σε ασφαλές σημείο», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Για την επιχείρηση αυτή η κυβέρνηση της Βουλγαρίας συνεργάστηκε με τις ομάδες του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Όπως είπε, «δεν καταβλήθηκαν λύτρα γιατί δεν επρόκειτο για απαγωγή αλλά για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που τους μετέφερε».

Το ελικόπτερο της εταιρίας Heli Air είχε απογειωθεί από το Ρούμπεκ του Νότιου Σουδάν με προορισμό το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν. Όμως για άγνωστους λόγους αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Καντούγκλι, στην επαρχία του Νοτίου Κορντοφάν του Σουδάν.

Σύμφωνα με τη Σόφια, τα τρία μέλη του πληρώματος και οι τρεις εργαζόμενοι του PAM κρατούνταν από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Σουδάν (SPLM-N), μια αντάρτικη οργάνωση που δρα στην περιοχή αυτή.