ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: «Κίνημα της ομπρέλας», η μεγάλη επιστροφή

Χονγκ Κονγκ: «Κίνημα της ομπρέλας», η μεγάλη επιστροφή

Το «κίνημα της ομπρέλας» έκανε ξανά την εμφάνισή του στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, αν και με μικρότερη συμμετοχή από πλευράς διαδηλωτών, συγκριτικά με τίς πορείες του περασμένου Φθινοπώρου.

Περίπου 13,000 άτομα, κατά πολύ λιγότερα από τα 50.000 που περίμεναν οι οργανωτές, διαδήλωσαν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ υπέρ της διεξαγωγής μιας πραγματικής, καθολικής ψηφοφορίας στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017

«Στη διαδήλωση συμμετείχε πολύ λιγότερος κόσμος απ’ όσο περιμέναμε, όμως είναι λάθος να πούμε ότι οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ εγκατέλειψαν τον αγώνα ενώπιον μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας», η Ντέιζι Τσαν, μία εκ των διοργανωτριών.

«Εμείς θέλουμε απλά να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ», εξήγησε ο Ρόνι Τσάνγκ, ένας διαδηλωτής ηλικίας 40 ετών.

«Γνωρίζουμε ότι δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά, όμως εάν σωπάσουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει».

Η πολιτική κατάσταση παραμένει τεταμένη στο Χονγκ Κονγκ, όπου στις μαζικές κινητοποιήσεις του φθινοπώρου τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους διεκδικώντας ευρύτερες πολιτικές ελευθερίες.

Σχετικές ειδήσεις