ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πάνω από 30 οι νεκροί των συγκρούσεων – Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά η ΕΕ

Ουκρανία: Πάνω από 30 οι νεκροί των συγκρούσεων – Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά η ΕΕ

Οι μάχες, μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών για τον έλεγχο της, στρατηγικής σημασίας, πόλης Ντεμπάλτσεβε έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Μετά την αποτυχία των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων, το Σάββατο, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, Γαλλία και Γερμανία καλούν για άμεση κατάπαυση πυρός.

Συνολικά τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με απολογισμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα το Κίεβο και οι αυτονομιστές, ενώ από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός καταμετρά 13 απώλειες στις τάξεις του.

Ενώ πολίτες φεύγουν για να γλιτώσουν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς στη Ντεμπάλτσεβε, μια πόλη που ελέγχουν οι δυνάμεις του Κιέβου και πολιορκούν οι αντάρτες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησαν τηλεφωνικά για πάνω από 45 λεπτά της ώρας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Όπως αναφέρει μια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε απόψε, οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν τη «λύπη τους για την αποτυχία στις συνομιλίες της ομάδας επαφής (χθες Σάββατο) στο Μινσκ» της Λευκορωσίας και «κάλεσαν να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός».

Σχετικές ειδήσεις