ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Υεμένη

Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στην Υεμένη
Πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ταίζ, που βρίσκεται στο νότο, άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν...

Πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ταίζ, που βρίσκεται στο νότο, άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν ενενήντα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τα τοπικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών που απαιτούσαν την αποκαθήλωση από την εξουσία του προέδρου Αλί Αμπντουλά Σαλέχ. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για χημικά που εκτόξευσαν οι αρχές για να τους απομακρύνουν.

Παράλληλα, επτά εκρήξεις ακούστηκαν αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Χασάμπα, βόρεια της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, γεγονός που αποτελεί εξέλιξη της διαμάχης που έχει ξεσπάσει εδώ και μία εβδομάδα ανάμεσα στις δυνάμεις του προέδρου Αλί Αμπντουλά Σαλέχ και τους αντιπάλους του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων 115 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Στην περιοχή οι δυνάμεις του τοπικού οπλαρχηγού Σαντέκ αλ- Αχμάρ, που ηγείται της ισχυρής φυλής Χασέντ, που αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου Σαλέχ, εκτός από τις εκρήξεις ακούστηκε έντονη ανταλλαγή πυρών από πυροβόλα όπλα, στην αιματηρότερη συμπλοκή από τον Ιανουάριο, που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος για την επιβολή δημοκρατικών διεκδικήσεων.

Νωρίτερα, οι άντρες του Αχμάρ παρέδωσαν τον έλεγχο του κυβερνητικού κτηρίου στους διαμεσολαβητές, ως μέρος της συμφωνίας για ανακωχή.