ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Κανένα ίχνος των εξαφανισμένων Γάλλων

Υεμένη: Κανένα ίχνος των εξαφανισμένων Γάλλων
Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ζινζιμπάρ της νότιας Υεμένης, από ρουκέτα που εξαπέλυσαν μαχητές της Αλ Κάιντα εναντίον τους...

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Ζινζιμπάρ της νότιας Υεμένης, από ρουκέτα που εξαπέλυσαν μαχητές της Αλ Κάιντα εναντίον τους, ανακοίνωσαν αξιωματικός τους στρατού.

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Υεμένης βομβαρδίζουν θέσεις της Αλ Κάιντα και ισλαμιστών μαχητών που έχουν πάρει τον έλεγχο της νότιας πόλης Ζινζιμπάρ, δήλωσαν κάτοικοί της. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι και ο στρατός βομβαρδίζει την πόλη.

Μερικές εκατοντάδες ισλαμιστές μαχητές και μέλη της αλ Κάιντα μάχονται με τα κυβερνητικά στρατεύματα και τις τοπικές δυνάμεις που προσπαθούν να επανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναζητούν τους τρεις Γάλλους που εξαφανίστηκαν στη νοτιοανατολική Υεμένη, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, χωρίς να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για απαγωγή.

«Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί και χτενίζουν την περιοχή, στις κοιλάδες και την έρημο», επισήμανε ο Ομπαΐρ Μουμπάρακ Ομπαΐρ, ανώτατος αξιωματούχος της επαρχίας Χαρντραμούτ, όπου εξαφανίστηκαν οι τρεις Γάλλοι, οι οποίοι εργάζονται στη ΜΚΟ Triangle Generation Humanitaire.