ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Γύρω από την Χομς ο στρατός

Συρία: Γύρω από την Χομς ο στρατός
Αιματηρές συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν χθες στην περιοχή Χομς στο κέντρο της Συρίας καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας...

Αιματηρές συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν χθες στην περιοχή Χομς στο κέντρο της Συρίας καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έντεκα αμάχους. «Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν την Κυριακή στις πόλεις Ραστάν και Ταλμπισέχ, καθώς και στη Χομς, από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης ανέρχεται πλέον σε έντεκα», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής, ο οποίος έχει ονομαστικό κατάλογο των νεκρών, ανάμεσα στους οποίους είναι κι ένα κοριτσάκι, η Χαζάρ αλ-Χάτιμπ.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς. «Οι έρευνες των δυνάμεων της τάξης συνεχίζονται σ' αυτή την περιοχή, ιδιαίτερα στην Ταλμπισέχ», διευκρίνισε.


«Τραυματίες νοσηλεύονται στη Χάμα» επειδή οι οδοί προς τη Χομς έχουν αποκλειστεί από τις δυνάμεις της τάξης, πρόσθεσε ο ακτιβιστής. Τα χαράματα της Κυριακής, δεκάδες άρματα μάχης περικύκλωσαν τη Ραστάν και την Ταλμπισέχ, κοντά στη Χομς, καθώς και το χωριό Τέιρ Μααλέχ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Χομς και τη Χάμα, δήλωσαν ακτιβιστές.


«Δύο πτώματα βρέθηκαν σήμερα τα χαράματα στην συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς», όπου έχουν στηθεί πολλά σημεία ελέγχου, ενώ η ένταση είχε αυξηθεί σημαντικά χθες λόγω των επεισοδίων στις γειτονικές πόλεις, πρόσθεσε ο ακτιβιστής. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε πως τέσσερις στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν την Κυριακή και 14 τραυματίστηκαν από «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Ταλμπισέχ.
Μέλη των οργανώσεων αυτών συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.