ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα τα θύματα του βακτηριδίου στη Γερμανία

Έντεκα τα θύματα του βακτηριδίου στη Γερμανία
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το θάνατο ενός ακόμα...

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου από το επικίνδυνο βακτηρίδιο E. Coli, ανεβάζοντας σε έντεκα το συνολικό αριθμό των νεκρών.

Ο θάνατος σημειώθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Πρόκειται για μια γυναίκα 91 ετών, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, πέθανε την Κυριακή στο Πάντερμπορν, αφού μολύνθηκε από το εντεροαιμορραγικό E. coli (EHEC). Η γυναίκα αυτή έγινε, έτσι, το πρώτο θύμα εκτός βόρειας Γερμανίας.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, στην πλειοψηφία τους γύρω από το Αμβούργο, και εξ αυτών τουλάχιστον 319 ασθενείς έχουν εμφανίσει ΟΑΣ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, όπως ονομάζεται το γερμανικό ομοσπονδιακό κέντρο ελέγχου επιδημιών.

Η Γερμανία αποδίδει το ξέσπασμα σε βιολογικά αγγουράκια που εισάγονται από την Ισπανία, αν και η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Λέιρε Παχίν δήλωσε ότι δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη, ουδέν στοιχείο» που να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές.

Παράλληλα, και οι αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις εισαγωγές αγγουριών από δύο ισπανικές εταιρίες διανομής, τα προϊόντα των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσαν τη μαζική μόλυνση, ανακοίνωσε σήμερα η Σαμπίν Λαριέλ, υπουργός Γεωργίας του Βελγίου.

Πάντως, η ισπανική κυβέρνηση ζητά διευκρινήσεις από τη Γερμανία σχετικά με τη μόλυνση, ενώ θα ζητήσει από την ΕΕ αποζημίωση για την «ανεπανόρθωτη και άδικη» ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση στα ισπανικά λαχανικά, δήλωσε η Αγκιλάρ.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Ευρώπη για τα μολυσμένα αγγουράκια