ΚΟΣΜΟΣ

«Αποφασισμένοι» οι διοργανωτές του στολίσκου για τη Γάζα

«Αποφασισμένοι» οι διοργανωτές του στολίσκου για τη Γάζα
Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την αποστολή...

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνουν οι διοργανωτές του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κωνσταντινούπολη, παρά το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος της Ράφα, από τις αρχές της Αιγύπτου.

«Χαιρετίζουμε με όλη μας την καρδιά την απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να λειτουργεί με τρόπο μόνιμο το πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο παράνομος αποκλεισμός του Ισραήλ παραμένει σε ισχύ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Πισσίας, συνδιοργανωτής της αποστολής.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιούν τη θάλασσά τους και ελέγχει αυστηρά τα αγαθά που μπαίνουν και βγαίνουν στην Γάζα. Ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε να αψηφούμε αυτόν τον αποκλεισμό» πρόσθεσε.

Δεκαπέντε πλοία από διαφορετικά λιμάνια της Μεσογείου θα ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου για τη Γάζα, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκεται και το Mavi Marmara.

Τα πλοία, που θα προέρχονται από τον Καναδά, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία, θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα νότια της Κύπρου.