ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα απαγωγής οι τρεις Γάλλοι στην Υεμένη;

Θύματα απαγωγής οι τρεις Γάλλοι στην Υεμένη;
Οι αρχές της Υεμένης εντόπισαν σήμερα το αυτοκίνητο...

Οι αρχές της Υεμένης εντόπισαν σήμερα το αυτοκίνητο των τριών Γάλλων που έχουν εξαφανιστεί από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι οι τρεις άνθρωποι έπεσαν θύματα απαγωγής.

«Το όχημα των μελών της μη κυβερνητικής οργάνωσης βρέθηκε. Δεν έχει υποστεί ζημιές. Αυτό ενισχύει την υποψία της απαγωγής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό.

Επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία αξιωματούχου ασφαλείας της Υεμένης, ότι το φορτηγάκι των Γάλλων βρέθηκε στο δρόμο που συνδέει το Σεγιούν με το Σιμπάν, στα ανατολικά της χώρας. «Κάθε ώρα που περνάει, ενισχύεται η υπόθεση ότι απήχθησαν. Αλλά εφόσον δεν έχουμε ανάληψη ευθύνης, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα», πρόσθεσε ο Βαλερό.

Οι τρεις Γάλλοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ανθρωπιστική Γενιά Τρίγωνο», εργάζονταν με μια ομάδα 17 Υεμενιτών στο Σεγιούν, τη διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμίτ. Βρίσκονταν στην περιοχή από τον Μάρτιο και είχαν αρνηθεί να λάβουν προστασία από τις δυνάμεις ασφαλείας.