ΚΟΣΜΟΣ

Στρατηγοί λιποτάκτησαν από το στρατόπεδο του Καντάφι

Στρατηγοί λιποτάκτησαν από το στρατόπεδο του Καντάφι
Στη Ρώμη βρίσκονται οκτώ Λίβυοι...

Στη Ρώμη βρίσκονται οκτώ Λίβυοι στρατιωτικοί, εκ των οποίων πέντε είναι στρατηγοί, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος των Λίβυων εξεγερμένων.

«Οκτώ ανώτατοι στρατιωτικοί του Καντάφι, πέντε εκ των οποίων είναι στρατηγοί ενώθηκαν με τους άλλους 120 στρατιωτικούς που εγκατέλειψαν τον συνταγματάρχη Καντάφι και τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζουμε ότι και άλλοι θα ενωθούν μαζί μας και ότι ο λιβυκός λαός θα εγκαταλείψει το εγκληματικό και δεσποτικό κόμμα του Καντάφι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ιταλική πρωτεύουσα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντέλ Ραχμάν Σαλγκάμ.

Σύμφωνα με κατάλογο που ο ίδιος δημοσιοποίησε σήμερα λιποτάκτησαν πέντε στρατηγοί, δύο συνταγματάρχες και ένας ταγματάρχης.

Ο εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαουρίτσιο Μασάρι, δήλωσε ότι οι Λίβυοι αξιωματικοί κατάφεραν να λιποτακτήσουν χάρη στην «επιμελή και αποφασιστική δουλειά των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών».

«Κάνατε πολύ καλά και εγκαταλείψατε ένα καθεστώς που δεν έχει κανένα μέλλον», τόνισε ο εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.