ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Φορτηγάκι της χωροφυλακής σκότωσε 8χρονη και τραυμάτισε άλλα 16 παιδιά

Γαλλία: Φορτηγάκι της χωροφυλακής σκότωσε 8χρονη και τραυμάτισε άλλα 16 παιδιά
Τραγωδία στην άσφαλτο, με θύματα παιδιά...

Τραγωδία στην άσφαλτο, με θύματα παιδιά στο Γαλλικό νότο!

Ένα 8χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του και άλλα έξι παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα φορτηγάκι της γαλλικής χωροφυλακής με συμβατικές πινακίδες, στην πόλη Τουρς, παρέσυρε μια παρέα μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Μάλιστα, δύο από τα τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας των παιδιών είναι « άδηλες».

Το τροχαίο δυστύχημα, κατά το οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμα 10 παιδιά, έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο προάστιο Ζουε- λε – Τουρς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος., που κρατείται, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο σε ένα σημείο κυκλικής πορείας και έπεσε πάνω σε 25 άτομα εκ των οποίων τα 23 ήταν παιδιά από 6 έως 11 ετών, τα οποία ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο και πήγαιναν σε κοντινό γήπεδο αθλοπαιδιών.

Έρευνα «το ταχύτερον δυνατόν» ζήτησε να διεξαχθεί ο Νικολά Σαρκοζί, ενώ στον τόπο του συμβάντος πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία περίπου 100 άνθρωποι που καρφίτσωσαν λίγα λουλούδια στα κάγκελα που έριξε το φορτηγάκι της χωροφυλακής.

Σημειώνεται, ότι οι εξετάσεις που έγιναν στον οδηγό έδειξαν ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.