ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα της Ελλάδας, είπε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς

Πορτογαλία: Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα της Ελλάδας,  είπε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς
Για «τραγωδία» των Ελλήνων και τον κίνδυνο να βρεθεί η Πορτογαλία...

Για «τραγωδία» των Ελλήνων και τον κίνδυνο να βρεθεί η Πορτογαλία σε ανάλογη με την Ελλάδα θέση, αν νικήσουν οι σοσιαλιστές του Ζοζέ Σόκρατες, έκανε λόγο κατά την προεκλογική του ομιλία στα βόρεια της χώρας, ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Πορτογαλικής αντιπολίτευσης Πέντρου Πάσους Κοέλιου.

«Να προσέξετε αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα», επανέλαβε πολλές φορές ο ηγέτης της κεντροδεξιάς και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σοβαρό. Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα που έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε εξωτερική βοήθεια. Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν τη χώρα (την Ελλάδα), σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει θυσιασθεί και που βλέπει τις θυσίες του να κινδυνεύουν επειδή η κυβέρνησή του δεν υπήρξε ικανή να κάνει όσα του είχε υποσχεθεί»

Επιπλέον , ο Πορτογάλος πολιτικός τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, «αυτό δεν θα είναι βέβαια καλό για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μία τραγωδία για τους Έλληνες»,

Καταλήγοντας είπε ότι η δεν είναι δυνατόν να διατρέξουν τον κίνδυνο Πορτογάλοι να συμβεί στη χώρα τους αυτό που συμβαίνει σε χώρες «που έχουν κακές κυβερνήσεις».
Σημειώνεται ότι ο Κοέλιου προηγείται στις δημοσκοπήσεις απέναντι στο σοσιαλιστή πρωθυπουργό Ζοζέ Σώκρατες για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.