ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση της Κέιτ Μπλάνσετ στη σκληρή κριτική

Η απάντηση της Κέιτ Μπλάνσετ στη σκληρή κριτική
Απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος της ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ...

Απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος της ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ , λόγω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικό σποτ υπέρ της επιβολής φόρου άνθρακα.

«Γνώριζα ότι θα δεχθώ βιτριολικές επιθέσεις για την συμμετοχή μου σε αυτή την διαφήμιση» είπε η κ. Μπλάνσετ η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι δε πληρώθηκε.

«Δεν με εξέπληξε η κριτική και οι επιθέσεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη και να την διατυπώνει. Και εγώ πιστεύω πως κάτι πρέπει να κάνουμε για το περιβάλλον και δεν το μετανιώνω. Υπάρχει κόστος, αλλά θέλω να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια», είπε.

Η Μπλάνσετ συμμετέχει σε εκστρατεία υπέρ της επιβολής του φόρου, μαζί με άλλους διακεκριμένους Αυστραλούς, ανάμεσά τους και ο πρώην αρχηγός του Φιλελεύθερου κόμματος, Τζον Χιούσον.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι διάσημοι Αυστραλοί, όπως ο Ντικ Σμιθ, απέφυγαν να λάβουν μέρος στην εκστρατεία, φοβούμενοι, όπως είπαν, ότι θα «διασυρθούν» από τις εφημερίδες του συγκροτήματος Μέρντοκ που τάχθηκε μαζί με την αντιπολίτευση και τις μεγάλες εταιρίες κατά της επιβολής του φόρου.