ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευσαν στην Μέρκελ να πετάξει πάνω από το Ιράν

Απαγόρευσαν στην Μέρκελ να πετάξει πάνω από το Ιράν
Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βερολίνου και Τεχεράνης σημειώθηκε...

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βερολίνου και Τεχεράνης σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν το Ιράν απαγόρευσε στο αεροπλάνο που μετέφερε τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην Ινδία να περάσει στον εναέριο του χώρο.

Οι Ιρανικές αρχές απαγόρευσαν αρχικά στο αεροσκάφος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, η οποία ταξιδεύει για την Ινδία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, να πετάξει πάνω από το Ιράν σήμερα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπός της, ο Στέφεν Ζάιμπερτ στο Twitter.

Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν στην Τουρκία όπου το αεροσκάφος έκανε κύκλους επί δύο ώρες, πριν οι ιρανικές αρχές επιτρέψουν τελικά την πτήση στον εναέριο χώρο τους.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD που συνοδεύει την Μέρκελ και ο οποίος επιβαίνει σε ένα άλλο αεροσκάφος όπως και τέσσερις υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, οι ιρανικές αρχές ήραν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει λίγο πριν το αεροπλάνο εισέλθει στο Ιράν. Η πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά πάνω από το Ιράν με προορισμό την ινδική πρωτεύουσα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κλήθηκε στο υπουργείο ο πρεσβευτής του Ιράν για να τού επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας. «Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό κλήθηκε ο ιρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο. Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανεχτεί μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συμβάσεων», πρόσθεσε.