ΚΟΣΜΟΣ

Από το 2006 στο Βελιγράδι ο Μλάντιτς

Από το 2006 στο Βελιγράδι ο Μλάντιτς
Σε τρεις τοποθεσίες στα περίχωρα του Βελιγραδίου κρυβόταν...

Σε τρεις τοποθεσίες στα περίχωρα του Βελιγραδίου κρυβόταν μετά το 2006 ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σερβικού εθνικού συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Ρασίμ Λιάγιτς.

Ο Μλάντιτς κρυβόταν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα επιτυχώς, επειδή τον προστάτευε ένας πολύ μικρός αριθμός ατόμων, είπε. Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν ότι κρυβόταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Βάλιεβο και σε διαμερίσματα στο Βελιγράδι έως το 2005, πρόσθεσε.

Το Νοέμβριο του 2006 μετακινήθηκε στο χωριό Λιούμπε, κοντά στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα και σε άλλα τρία μέρα, τα οποία δεν μπορούν να αποκαλυφθούν επειδή αποτελούν στοιχεία έρευνας που είναι σε εξέλιξη, τόνισε.

Ο φίλος του κατηγορούμενου, Αλεξάνταρ Μιχαΐλοβιτς δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο Μλάντιτς έως το 2002 ζούσε κανονικά στο σπίτι του Βελιγράδι και ήταν πολύ δραστήριος, πήγαινε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε εστιατόρια του Βελιγραδίου, ζούσε από τη στρατιωτική σύνταξη και πολλοί τού ζητούσαν βοήθεια και συμβουλές. Ο κ. Μιχαΐλοβιτς πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς ήταν στο Βελιγράδι στη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ του 1999 και ότι το 2002 «ξαφνικά μία ημέρα εξαφανίστηκε» και ότι από εκεί και πέρα δεν γνωρίζει τις κινήσεις του.