ΚΟΣΜΟΣ

Περιμένουν τον Πάπα στην Κροατία

Περιμένουν τον Πάπα στην Κροατία
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κροατία...

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κροατία, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στο Ζάγκρεμπ στις 4 και 5 Ιουνίου.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, κατά τη διήμερη επίσκεψή του θα τελέσει θεία λειτουργία σε δύο ανοιχτούς χώρους, στην κεντρική πλατεία Μπαν Γέλατσιτς του Ζάγκρεμπ και στον ιππόδρομο.

Τον Ποντίφικα θα υποδεχθούν το ερχόμενο Σάββατο, στο αεροδρόμιο Πλέσο, ανώτατοι αξιωματούχοι και αμέσως μετά την άφιξή του θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς. Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ, στην πρεσβεία του Βατικανού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πάπας Βενέδικτος θα συναντηθεί στο Εθνικό Θέατρο της Κροατίας με εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών, της πολιτικής ζωής, των επιστημών, του πολιτισμού, του διπλωματικού σώματος, επιχειρηματίες και θρησκευτικούς ηγέτες. Την ίδια μέρα, ο Πάπας Βενέδικτος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν 50.000 πιστοί, οι οποίοι θα εισέρχονται σε περιφραγμένες ζώνες μόνο με εισιτήριο.

Περίπου 400.000 πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στον ιππόδρομο του Ζάγκρεμπ την Κυριακή, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στον ιππόδρομο μόνο με την επίδειξη εισιτηρίων, τα οποία θα προμηθεύονται από τις ενορίες τους.

Για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Ζάγκρεμπ έχουν διαπιστευτεί 1.200 δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, φωτορεπόρτερ. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας θα καλύψει τηλεοπτικά τις 22 από τις 33 ώρες της επίσκεψης του Πάπα.

Από τις κροατικές πόλεις θα φθάσουν στο Ζάγκρεμπ με τρένο περίπου 12.000 πιστοί και περίπου 20.000 άτομα θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στο εκθεσιακό κέντρο Velesajam.

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα προτού γίνει Ποντίφικας.