ΚΟΣΜΟΣ

Δεν μεταφέρεται ο Μουμπάρακ στη φυλακή

Δεν μεταφέρεται ο Μουμπάρακ στη φυλακή
Στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ παραμένει ο Χόσνι Μουμπάρακ...

Στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ παραμένει ο Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει ακόμη τη μεταφορά του σε φυλακή, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της Αιγύπτου.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 13 Απριλίου μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια της ανάκρισης, αναμένεται να δικαστεί για τη δολοφονία διαδηλωτών στη διάρκεια της αιγυπτιακής εξέγερσης του Φεβρουαρίου, όπως και για διαφθορά.

Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ είχε επιφορτίσει μία ομάδα γιατρών, ανάμεσά στους οποίους είναι και καρδιολόγοι, να επανεξετάσουν τον Μουμπάρακ για να αποφανθούν αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο φυλακής.

«Αφού συμβουλεύτηκε τον ιατρικό φάκελο (του Μουμπάρακ), αφού τον εξέτασε εκ νέου και εκτίμησε την κατάσταση στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα στο Κάιρο, η ομάδα αποφάσισε να μην μεταφέρει προς το παρόν τον ασθενή από το διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ», επισημαίνει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Το νοσοκομείο της φυλακής Τόρα στην παρούσα φάση δεν είναι αρκετά εξοπλισμένο για να δεχθεί έναν ασθενή σε τόσο σοβαρή και ασταθή κατάσταση», σύμφωνα με το κείμενο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Μουμπάρακ είναι εξαντλημένος και υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει καρδιακή κρίση. Κινδυνεύει επίσης να χάσει για σύντομο χρονικό διάστημα τις αισθήσεις του εξαιτίας προβλημάτων στο κυκλοφορικό του σύστημα και δεν μπορεί να σηκώνεται μόνος του από το κρεβάτι.

Οι γιατροί αναφέρουν επίσης την ύπαρξη «όγκων» στη χολή και το πάγκρεας του Μουμπάρακ, όμως δεν είναι γνωστό αν αυτοί οι όγκοι αφαιρέθηκαν τον Μάρτιο του 2010, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία ή αν υπάρχουν ακόμη.