ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί στην Υεμένη

Δεκάδες νεκροί στην Υεμένη
Στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας...

Στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης και τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχασαν σήμερα τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι.

Επτά υποστηρικτές του αρχηγού της φυλής Χάσιντ, Σάντεκ αλ Άχμαρ, σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Σαναά στις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον τερματισμό της κατάπαυσης του πυρός που είχε ανακοινωθεί το Σάββατο μεταξύ των δύο πλευρών.

Άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Τάιζ στη νότια Υεμένη από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης.

Παράλληλα, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι 13 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα στον τομέα της πόλης Ζινζιμπάρ, ανεβάζοντας σε 41 τον αριθμό των στρατιωτικών και των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που εκατοντάδες φερόμενοι μαχητές της Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, στη νότια Υεμένη.

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα φερόμενοι μαχητές της Αλ Κάιντα στην πόλη αυτή, σημείωσε η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ δύο άλλοι στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί χθες υπέκυψαν σήμερα στα τραύματά τους σε νοσοκομείο του Άντεν.

Άλλοι πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν επίσης και 23 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στην Ζινζιμπάρ, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό ιατρικών πηγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι σοροί των πέντε στρατιωτικών μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής, όπου διακομίστηκαν επίσης 23 στρατιώτες που τραυματίστηκαν.