ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια και ένας νεκρός σε προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν

Επεισόδια και ένας νεκρός σε προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν
Ένας νεκρός και άλλοι εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός...

Ένας νεκρός και άλλοι εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πόλη Χοπά, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο οποίος κατέρρευσε στη μέση επεισοδίων με την αστυνομία και αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο, αφού είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με φίλο του, ο συνταξιούχος δέχτηκε κλωτσιές από αστυνομικό την ώρα που βρισκόταν στο έδαφος, «περιτριγυρισμένος» από δακρυγόνα.

Επίσης, με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο άλλα έξι άτομα, καθώς οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Τραυματίστηκε επίσης ένας από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν, όταν έπεσε από την οροφή του πούλμαν που μετέφερε τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Doğan.

Το πρακτορείο Anatolia μετέδωσε ότι ο αστυνομικός ασφαλείας έπεσε, αφού χτυπήθηκε από πέτρα, την οποία έριξε διαδηλωτής κατά του πρωθυπουργικού λεωφορείου.

Οι διαδηλώσεις στη Χόπα ξεκίνησαν σήμερα, πριν καν την άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην πόλη. Μια ομάδα διαδηλωτών είχε αναρτήσει πανό σε κτήριο που έβλεπε στην πλατεία όπου θα πραγματοποιούσε την ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός. Το πανό έγραφε «Ερντογάν φύγε από την Χόπα».

Σε άλλο κτήριο είχε αναρτηθεί μια τεράστια σημαία του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP.