ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κούμπα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κούμπα

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή (20/02) στην πόλη αλ Κούμπα και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα.

Σε μια λακωνική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπογράφεται από το «Ισλαμικό Κράτος της επαρχίας της Κυρηναϊκής», οι τζιχαντιστές διευκρινίζουν ότι δράστες των επιθέσεων ήταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Αναφέρουν επίσης ότι οι καμικάζι «σκότωσαν και τραυμάτισαν δεκάδες για να εκδικηθούν τη σφαγή των μουσουλμάνων της Ντέρνα».

Την Δευτέρα, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη, η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ντέρνα.

Σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους, από τις σημερινές επιθέσεις σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 70.

«Ανακοινώνουμε επταήμερο πένθος για τα θύματα της Κούμπα. Νομίζω ότι η επιχείρηση αυτή έγινε για εκδίκηση για όσα συνέβησαν στην Ντέρνα», είπε ο πρόεδρος του αναγνωρισμένου λιβυκού κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις