ΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός του Ισλαμικού Κράτους σε αριθμούς - Πάνω από 31.000 τα μέλη του

Ο στρατός του Ισλαμικού Κράτους σε αριθμούς - Πάνω από 31.000 τα μέλη του

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ολοένα και αυξάνεται, θέτοντας σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα.

Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο αριθμός των Δυτικών που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έχει αυξηθεί, φτάνοντας τους 3.400.

Ο στρατός ακραίων του Ισλαμικού Κράτους αριθμεί, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, πάνω από 31.000 άτομα. Εξ αυτών 20.000 είναι οι ξένοι μαχητές – τέσσερις χιλιάδες περισσότεροι από το περασμένο φθινόπωρο – ενώ 3.400 προέρχονται από τις δυτικές χώρες.

«Οι χώρες της Ευρώπης καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παρακολουθούν διαρκώς τη "ροή φυγής" εξτρεμιστών και να λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να τους εμποδίζουν την έξοδο», λέει αμερικανός αξιωματούχος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μία σειρά από πρωτοβουλίες δυτικών κυβερνήσεων καθώς και τα πλήγματα των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού σε Ιράκ και Συρία θα αντιστρέψουν την τάση προς τον εξτρεμισμό.

Διεθνείς παρατηρητές, πάντως, που υπενθυμίζουν πως πολλοί μαχητές περνούν μέσω Τουρκίας στα εδάφη ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους, εκφράζουν αμφιβολίες για τη διάθεση ή, ακόμη, και την ικανότητα της τουρκικής κυβέρνησης να παρέμβει.

Σχετικές ειδήσεις