ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό 10 μηνών ζυγίζει... 20 κιλά! (photos)

Μωρό 10 μηνών ζυγίζει... 20 κιλά! (photos)

Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει η μικρή Aliya, η οποία γεννήθηκε πριν από 10 μήνες ωστόσο πλέον ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά.

Το βάρος του παιδιού από την Ινδία όταν γεννήθηκε ήταν 4 κιλά, αλλά τώρα πια έχει φτάσει στα ύψη του βάρους ενός εξάχρονου κοριτσιού.

Οι γονείς της αλλά και οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της, καθώς στο παρελθόν έχασαν ένα άλλο παιδί τους σε ηλικία μόλις ενός έτους επειδή κι εκείνο είχε πάρει πολύ περισσότερο βάρος από όσο έπρεπε.

Η 25χρονη μητέρα της, Shabana Parveen λέει: «Λίγους μήνες μετά τη γέννησή της, άρχισε να παίρνει βάρος. Από τότε πρέπει να της αγοράζουμε κάθε δύο εβδομάδες καινούρια ρούχα γιατί τα προηγούμενα γίνονται πολύ στενά».

Ωστόσο η οικογένειά της δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να της παρέχει τη σωστή ιατρική φροντίδα,αναφέρει η Daily Mail.

Ο 28χρονος πατέρας της Mohammad Saleem δήλωσε: «Προσπαθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά το μόνο που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά είναι να την πάμε στο τοπικό νοσοκομείο. Οι γιατροί στο χωριό δεν μπορούν να μας πουν με ακρίβεια από τι πάσχει. Πήγαμε την Aliya και σε έναν γιατρό στο Ranchi. Αφότου την κοίταξε, ο γιατρός μάς πρότεινε να την πάμε σε άλλη πόλη, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά αυτό».

Ένας παιδίατρος από το Δελχί που είδε το παιδί είπε: «Είναι το πιο βαρύ παιδί σε αυτή την ηλικία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αυτό θα μπορούσε να είναι υπόθεση είτε νοσογόνου παχυσαρκίας ή ακόμη και μιας ορμονικής ανισορροπίας. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις πριν προβούμε στην ακριβή διάγνωση. Η θεραπεία εξαρτάται από τη διάγνωση που θα κάνουμε».

Σχετικές ειδήσεις