ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ρατσιστική επίθεση κατά ιδιοκτητών ελληνικού εστιατορίου (photos)

Γερμανία: Ρατσιστική επίθεση κατά ιδιοκτητών ελληνικού εστιατορίου (photos)

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, οι οποίοι έλαβαν μια προσβλητική, χειρόγραφη επιστολή από έναν Γερμανό πολίτη.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι παράτολμη, ξεδιάντροπη και εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους. Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας.

Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο βολικό, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό. Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γερμανός, κλείνοντας με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!», που παραπέμπει ασφαλώς στο πρόσφατο, προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του εστιατορίου, ωστόσο επέδειξαν ψυχραιμία και απάντησαν μέσω του Facebook:

«Η οικογένειά μας λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια το εστιατόριο Platon στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί πολίτες. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να αισθάνεσαι ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων».

Η απάντηση των Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, ενώ την έμπρακτη συμπαράσταση στους ομογενείς έδειξαν και πολλά γερμανικά ΜΜΕ, όπως το περιοδικό Stern, η εφημερίδα Rheinische Post και το Spiegel, επαινώντας τη στάση των ιδιοκτητών του εστιατορίου.

Σχετικές ειδήσεις