ΚΟΣΜΟΣ

Φέργκιουσον: Αγωγή κατά του αστυνομικού από την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν (Vid)

Φέργκιουσον: Αγωγή κατά του αστυνομικού από την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν (Vid)

H οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, του 18χρονου Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί σε θέατρο ταραχών και διαδηλώσεων το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει αγωγή σε αστικό δικαστήριο για την πρόκληση του «αδικαιολόγητου θανάτου» του νεαρού εναντίον του αστυνομικού και της πόλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δικηγόρος Άντονι Γκρέι που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος γνωστοποίησε ότι μία αστική αγωγή «θα κατατεθεί πολύ σύντομα με την κατηγορία της πρόκλησης αδικαιολόγητου θανάτου».

«Θα δείξουμε, όπως πάντα πιστεύαμε, ότι ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δεν είχε λόγο να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον Μάικλ Μπράουν μέρα μεσημέρι όπως έκανε κι ότι είχε και άλλες επιλογές» προσέθεσε ο ίδιος.

«Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει φονική βία ήταν αδικαιολόγητη και μη αναγκαία».

Ένα άλλος δικηγόρος της οικογένειας, ο Ντάριλ Παρκς, κατόπιν διευκρίνισε ότι η αγωγή θα κατατεθεί εναντίον της πόλης του Φέργκιουσον και του ίδιου του αστυνομικού.
Η ανακοίνωση αυτή της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν ακολουθεί τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης όπου καταλογίζονταν στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης ρατσιστικές έως και αντισυνταγματικές πρακτικές εναντίον των μαύρων, ωστόσο γινόταν σαφές ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν θα διωχθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, «καθώς δεν έδρασε με εγκληματική πρόθεση».

Η οικογένεια του 18χρονου εξέφρασε αμέσως την απογοήτευσή της, όπως ακριβώς είχε κάνει όταν ένα σώμα ενόρκων είχε αποφασίσει το Νοέμβριο ότι δεν θα ασκήσει ποινική δίωξη στον αστυνομικό.

Σχετικές ειδήσεις