ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πέντε τραυματίες σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Ιερουσαλήμ: Πέντε τραυματίες σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μεταξύ του ανατολικού και δυτικού τομέα της πόλης, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν βαριά τραυματίες.

Ο δράστης της επίθεσης, κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της κατεχόμενης και προσαρτημένης αραβικής πλευράς της πόλης, τραυματίστηκε σοβαρά όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση εξετάζεται ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.

"Έχουμε κατά τα φαινόμενα μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μετά την οποία έγινε και απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι κοντά σε μεθοριακό φυλάκιο. Ο οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ανθρώπους, στη συνέχεια βγήκε κρατώντας ένα μαχαίρι και αποπειράθηκε να μαχαιρώσει πολίτες που βρίσκονταν εκεί γύρω", πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε πριν από τις 10.00 το πρωί στον άξονα του τραμ ανάμεσα στις δύο πλευρές της Ιερουσαλήμ. Στο σημείο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες επιθέσεις στα τέλη του 2014, όταν παλαιστίνιοι οδηγοί είχαν ρίξει τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν σε στάσεις του τραμ. Σε εκείνες τις επιθέσεις, μεσούσης της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περίπου δέκα τραυματιστεί.

Σχετικές ειδήσεις