ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τρεις οι νεκροί της σφοδρής κακοκαιρίας (video)

Ιταλία: Τρεις οι νεκροί της σφοδρής κακοκαιρίας (video)

Ένας ποδηλάτης που λόγω της κακοκαιρίας έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό στο Μιλάνο είναι το τελευταίο θύμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την Ιταλία από τις αρχές της εβδομάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες μια γυναίκα που έβγαινε από ένα λεωφορείο χτυπήθηκε από ένα δέντρο κοντά στο Ούρμπινο στην Εμίλια- Ρομάνα και ένας οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από την πτώση ενός βράχο στην περιοχή της Λούκα στην Τοσκάνη.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλές υλικές ζημιές: Ένας αγωγός φυσικού αερίου πήρε φωτιά στην επαρχία Αμπρούτσο μετά την κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ περίπου 12 εισέπνευσαν τοξικά αέρια.

Στην Τοσκάνη 35.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ δύο αεροπλάνα αναγκάστηκαν να αναβάλουν την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας.

Ορισμένες περιφερειακές οδοί στο ύψος της Λ' Άκουιλα παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με ορισμένα νησιά, όπως το Κάπρι, έχει διακοπεί, ενώ μια σκαλωσιά έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Νάπολη χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ένας ηλικιωμένος 88 ετών έπεσε εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Κάποιες περιοχές της νότιας Ιταλίας έχουν παραλύσει εξαιτίας του χιονιού, όμως ο καιρός έχει αρχίσει να βελτιώνεται από τον βορρά και η καλοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις