ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σύλληψη Γερμανών δημοσιογράφων που ετοιμάζονταν να πετάξουν drone

Γαλλία: Σύλληψη Γερμανών δημοσιογράφων που ετοιμάζονταν να πετάξουν drone

Τέσσερις Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ένα μικρό, μη επανδρωμένο, ρομποτικό αεροσκάφος συνέλαβαν οι Αρχές του Παρισιού, όπου το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί μετά από μια σειρά μυστηριωδών νυχτερινών υπερπτήσεων.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι της Bayerischer Rundfunk, της βαυαρικής ραδιοτηλεόρασης, συνελήφθησαν στο πάρκο Βιγιέτ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, ανέφερε αστυνομική πηγή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα από το ραδιοφωνικό σταθμό France Info και την εφημερίδα Le Parisien.

Όλοι τους πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν το drone, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτήσεις αυτού του είδους των αεροσκαφών χωρίς άδεια απαγορεύονται στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στις 25 Φεβρουαρίου τρεις άλλοι δημοσιογράφοι, του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, συνελήφθησαν επειδή πέταξαν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το Παρίσι, προκειμένου να κάνουν... ρεπορτάζ για τις μυστηριώδεις νυχτερινές υπερπτήσεις. Ο Βρετανός δημοσιογράφος που χειριζόταν το ρομποτικό αεροσκάφος καταδικάστηκε μάλιστα σε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από τις 5 Οκτωβρίου έχουν παρατηρηθεί 60 τέτοιες υπερπτήσεις στο Παρίσι, αλλά και πάνω από πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις