ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ουκρανή πιλότος διέκοψε την απεργία πείνας μετά από 84 ημέρες

Ρωσία: Ουκρανή πιλότος διέκοψε την απεργία πείνας μετά από 84 ημέρες

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες απεργίας πείνας η Ουκρανή πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο, που κρατείτο στη Ρωσία, αποφάσισε να σταματήσει τη διαμαρτυρία της.

Η 33χρονη Σαβτσένκο «έλαβε αυτήν την απόφαση, καθώς είχαν ήδη εξαντληθεί οι δυνάμεις της με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεσή της πάρα πολύ και να νοιώθει σπασμούς σε σημείο που να λιποθυμάει» είπε ο Φεϊγκουίν.

«Η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να φάει κανονικά», τον πρώτο τουλάχιστον καιρό, θα τρέφεται «με χυμούς φρούτων και πουρέ» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Είμαι ικανοποιημένος που η Νάντια ακολούθησε τη συμβολή μου και διέκοψε την απεργία πείνας της προκειμένου να μην ικανοποιήσει τους εχθρούς της με τον θάνατό της» έγραψε επιπλέον ο Φεϊγκουίν στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Σαβτσένκο, που ξεκίνησε την απεργία πείνας το Δεκέμβριο, έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του να υποβληθεί σε «αναγκαστική παροχή τροφής» στο νοσοκομείο, όπως αναμενόταν να γίνει στις επόμενες ημέρες έπεται από αίτημα των γιατρών, και να διακόψει τη διαμαρτυρία της, δήλωσε από την πλευρά του ένας άλλος δικηγόρος της πιλότου, ο Νικολάι Πολοζόφ.

Η νεαρή γυναίκα, το βάρος της οποίας έχει μειωθεί από τα 75 κιλά που ζύγισε πριν στα 54, σύμφωνα με τους δικηγόρους της ανακοίνωσε ήδη χθες ότι δέχθηκε να τραφεί με λίγο ζωμό κοτόπουλο.

Ωστόσο ο οργανισμός της απέρριψε το ζωμό, καθώς ήταν «πολύ λιπαρός (για εκείνη) σε αυτό το στάδιο» και η Νάντια ζήτησε σήμερα από την υπηρεσία εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων να φτιάξουν για εκείνη «ένα διαιτολόγιο που θα περιέχει πουρέ φρούτων και λαχανικών και χυμούς που θα έχουν διαλύσει με νερό» διευκρίνισε ο Πολοζόφ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις