ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή μια 20χρονη Γερμανίδα που πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων

Νεκρή μια 20χρονη Γερμανίδα που πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων

Μία νεαρή Γερμανίδα σκοτώθηκε στη βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Κυριακή (8/3) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μια 20χρονη Γερμανίδα σκοτώθηκε, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), τη μεγαλύτερη κουρδική ένοπλη δύναμη στη Συρία, εντός του τομέα της περιοχής Ταλ Τάμερ, όπου μαίνονται από χθες σκληρές μάχες μεταξύ Κούρδων και ΙΚ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τζιχαντιστές και Κούρδοι πολεμούν για τον έλεγχο της Ταλ Τάμερ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλη στην επαρχία της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι μάχες έχουν προκαλέσει τον θάνατο 40 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Είναι ο τρίτος πολίτης δυτικής χώρας που χάνει τη ζωή του μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στις τάξεις των κούρδων μαχητών στη Συρία. Ένας Βρετανός, ο Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ υπέκυψε την Τρίτη στα τραύματά του, τα οποία είχαν προκληθεί την προηγουμένη στις μάχες στην επαρχία Χασάκα. Ένας Αυστραλός σκοτώθηκε στην ίδια μάχη.

Ο θάνατος της Γερμανίδας αυτής σημειώνεται την ημέρα που ο κόσμος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.

Οι γυναίκες κατέχουν σημαντική θέση σε στρατιωτικό επίπεδο στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων. Αντιπροσωπεύουν το 35% των YPG, δηλαδή περίπου 7.000 γυναίκες που πολεμούν στις τάξεις τους. Οι γυναίκες αυτές έλαβαν την ίδια εκπαίδευση με τους άνδρες συμπολεμιστές τους.

Σχετικές ειδήσεις