ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να καταστρέψει τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να καταστρέψει τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες

Η καταστροφική μανία των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τέλος, καθώς μετά την αρχαία πόλη της Νιμρούντ φέρονται να έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Ένας ισλαμιστής Ιμάμης από το Κουβέιτ απηύθυνε κάλεσμα στους τζιχαντιστές να καταστρέψουν τη Σφίγγα της Αιγύπτου και τις Πυραμίδες, δηλώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τους μουσουλμάνους να ισοπεδώσουν την κληρονομιά των Φαραώ.

Το κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια των καταστροφών αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Μοσούλης και της ισοπέδωσης τριών αρχαίων πόλεων στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Αν και τα αρχαία μνημεία δεν θεωρούνται πλέον θρησκευτικά με τη στενή έννοια, αλλά μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορικοί τόποι, ωστόσο, πρέπει όλα να καταστραφούν από τους ισλαμιστές, ώστε να μπει ένα τέλος στη λατρεία των ειδώλων, λέει ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι, σύμφωνα με την Al Watan.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ήταν ανάμεσα στους ακολούθους του Προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των Φαραώ, εισερχόμενοι στην αιγυπτιακή γη, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα καταστρέψουμε εμείς τώρα», είπε ο Αλ Καντάρι.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε απευθύνει σχετικό κάλεσμα να καταστραφούν τα αιγυπτιακά μνημεία.

Σχετικές ειδήσεις