ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν αφηγητής σε ντοκιμαντέρ για την Κριμαία

Ο Πούτιν αφηγητής σε ντοκιμαντέρ για την Κριμαία

«Κριμαία. Δρόμος στην πατρίδα». Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ για την Κριμαία, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διηγείται τα γεγονότα που στις αρχές του 2014 οδήγησαν στην επιστροφή της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ήδη το τηλεοπτικό spot για το ντοκιμαντέρ είναι έτοιμο και περιέχει αποσπάσματα από την διήγηση του Ρώσου ηγέτη. Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στην τηλεόραση.

«Κάλεσα στο Κρεμλίνο τους επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων και του Υπουργείου Αμύνης κι έβαλα ως προτεραιότητα τη ζωή του προέδρου της Ουκρανίας. Αν δεν το έκανα θα τον σκότωναν», αφηγείται ο Ρώσος πρόεδρος στο ντοκιμαντέρ για την Κριμαία.

«Και κατά τον αποχαιρετισμό είπα σε όλους... "είμαστε αναγκασμένοι να αρχίσουμε τις εργασίες για την επιστροφή της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας"», προσθέτει ο Ρώσος πρόεδρος εξηγώντας πώς πήρε την απόφαση να διατάξει τις ενέργειες για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής η ημερομηνία και η ώρα προβολής του ντοκιμαντέρ παραμένει άγνωστη. Η «τρέχουσα γραμμή ειδήσεων» ανέφερε ότι η ταινία «Κριμαία. Δρόμος στην πατρίδα» θα προβληθεί «σύντομα».

Εν τω μεταξύ στις 18 Μαρτίου θα εορταστεί η –πρώτη- επέτειος της επανένωσης της Κριμαίας στη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις