ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργό υλικό ενεπλάκη σε τροχαίο

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργό υλικό ενεπλάκη σε τροχαίο

Σε τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό που σημειώθηκε σήμερα (13/03/2015) το πρωί κοντά στην πόλη Μόντριτσα, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ενεπλάκη όχημα που μετέφερε ραδιενεργό υλικό, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την ακτινοβολία.

Το φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργό "ιρίδιο 192" συγκρούστηκε με ιδιωτικό όχημα, ο οδηγός του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα. Αμέσως μετά το δυστύχημα η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων και απαγόρευσε την προσέγγιση στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικοί από την Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος για να ελέγξουν τυχόν διαρροή ραδιενέργειας.

Από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοινώθηκε ότι το ραδιενεργό υλικό είναι σε στερεή κατάσταση και ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κίνδυνος από ακτινοβολία.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, Εμίρ Ντιτζάρεβιτς επιβεβαίωσε ότι ειδικοί βρίσκονται στην περιοχή και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή το ραδιενεργό υλικό είναι σε ειδικό κοντέινερ. Εξήγησε ότι πρόκειται για κατάλοιπα ραδιενεργού υλικού που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική ραδιογραφία,για τον έλεγχο συγκολλήσεων σωληνώσεων και της δομής μεταλλικών υλικών.

Η εταιρεία που μετέφερε το φορτίο "ιρίδιο 192" είχε την απαιτούμενη έγκριση, εξήγησε.

Σχετικές ειδήσεις