ΚΟΣΜΟΣ

Οι οικογένειες των αγνοούμενων Βρετανίδων ζητούν συνάντηση με τον Ερντογάν

Οι οικογένειες των αγνοούμενων Βρετανίδων ζητούν συνάντηση με τον Ερντογάν

Oι οικογένειες των 3 Βρετανίδων μαθητριών που πιστεύεται ότι μετέβησαν μέσω της Τουρκίας στη Συρία για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απηύθυναν έκκληση να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρεις φίλες, η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, η Σαμίνα Μπέγκουμ και η Αμίρα Αμπάσε, ηλικίας 15 ετών, κατάφεραν να περάσουν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη. Κατόπιν μετέβησαν με λεωφορείο ως την τουρκική πόλη Σανλιούρφα, κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Οι οικογένειες των εφήβων και οι βρετανικές αρχές έχουν επανειλημμένα απευθύνει εκκλήσεις προκειμένου τα κορίτσια να επιστρέψουν.

Σήμερα, πηγή από το προεδρικό γραφείο γνωστοποίησε ότι έχει ενημερωθεί για το αίτημα που έχει κατατεθεί για μία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ωστόσο ο ίδιος προσέθεσε ότι τίποτα δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan, ο Χουσέν Αμπάσε, ο πατέρας του ενός από τα κορίτσια, δήλωσε ότι ελπίζει να ταξιδέψει στην Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι οι οικογένειες έχουν λάβει ανεπαρκή βοήθεια στη Βρετανία.

«(Η Τουρκία) είναι το τελευταίο μέρος απ' όπου μπορούμε να λάβουμε βοήθεια και ελπίζουμε ότι θα λάβουμε αυτήν τη βοήθεια από τον Ερντογάν» είπε ο Αμπάσε.

Ο Μοχάμεντ Τασνίμε Ακούντζι, που εκπροσωπεί τις οικογένειες, είπε σε μία συνέντευξη στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ότι ελπίζει ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μπορέσουν να τους φέρουν σε επαφή με τα κορίτσια.

«Ελπίζουμε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν κάποιου είδους δυνατότητες να στείλουν μηνύματα σε ένα ευρύ δίκτυο προσώπων που ενδέχεται να ακούνε» τόνισε.

Τον περασμένο Ιούνιο η τουρκική κυβέρνηση πέτυχε την απελευθέρωση 46 Τούρκων ομήρων που είχαν αιχμαλωτίσει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις