ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: BEA – Αξιοποιήσιμα τα αρχεία που ανακτήθηκαν από το μαύρο κουτί

Πτώση αεροπλάνου: BEA – Αξιοποιήσιμα τα αρχεία που ανακτήθηκαν από το μαύρο κουτί

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το μαύρο κουτί και τις έρευνες στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, στις γαλλικές Άλπεις, έδωσε η γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA)

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Ρεμί Ζουτί, το Airbus της Germanwings συνετρίβη με μεγάλη ταχύτητα στη δύσβατη περιοχή των γαλλικών Άλπεων. Το τελευταίο μήνυμα από το πιλοτήριο ήταν συνηθισμένο, όπως είπε, και δήλωνε την πορεία του. Ένα λεπτό αργότερα, το αεροσκάφος άρχισε την καθοδική πορεία, μέχρι τη συντριβή του.

"Δεν κάνουμε καμιά υπόθεση σε αυτό το στάδιο", πρόσθεσε και περιορίστηκε να επιβεβαιώσει απλώς ότι στο Αίρμπας δεν σημειώθηκε έκρηξη κι ότι συνέχιζε να πετάει κανονικά μέχρι να συντριβεί.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εξήγηση, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, για το τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους. Όπως είπε, το μαύρο κουτί στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο (CVR), έχει ήδη παραδοθεί στην υπηρεσία και εξετάζεται. «Καταφέραμε να ανακτήσουμε μέρος του ηχητικού υλικού και αξιοποιήσιμα αρχεία, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να προχωρήσουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη», είπε ο Ζουτί.

Ο διευθυντής της BEA τόνισε πως, ίσως χρειαστούν μέρες, ώστε να εξαχθούν χρήσιμες πληροφορίες από το αρχείο με τις συνομιλίες.

Ο Ζουτί ξεκαθάρισε πως, βάσει της πολιτικής που ακολουθεί η Υπηρεσία, τα ονόματα των πιλότων δε θα δοθούν στη δημοσιότητα, όσο διαρκεί η έρευνα, ενώ θα ελεγχθεί το επαγγελματικό παρελθόν τους.

Σχετικές ειδήσεις