ΚΟΣΜΟΣ

Germanwings: Η πρώτη φωτογραφία του συγκυβερνήτη που έριξε το Airbus

Germanwings: Η πρώτη φωτογραφία του συγκυβερνήτη που έριξε το Airbus

Ο Andreas Lubitz, o 28χρονος συγκυβερνήτης, έριξε εσκεμμένα, όπως δείχνει το μαύρο κουτί, το αεροπλάνο της Germanwings, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας.

Το Paris Match έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του νεαρού Γερμανού πιλότου, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί σε σχολή της Lufthansa, όπως μεταδίδει το BFM TV.

Οι επιβάτες φέρονται, σύμφωνα με τα στοιχεία, να είχαν πλήρη συνείδηση της πτώσης, καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες κραυγές τους λίγο πριν τη συντριβή του Airbus.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι τις αισθήσεις του μέχρι το τέλος είχε και ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους τις τελευταίες στιγμές πριν την πρόσκρουση.

Πρόκειται για Γερμανό πολίτη, ο οποίος διατήρησε μόνος τον έλεγχο του Airbus A320, καθώς ο κυβερνήτης εγκατέλειψε το πιλοτήριο και, όταν επέστρεψε, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη.

Ο συγκυβερνήτης πάτησε τότε συγκεκριμένο κουμπί χειρισμού, το οποίο οδήγησε το αεροσκάφος στη μοιραία πτώση, σημείωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο Lubitz ήταν 28 ετών και, σύμφωνα με τον Γάλλο δικαστικό λειτουργό, δεν είχε «τρομοκρατικό προφίλ».

Η υπόθεση δεν θεωρείται μέχρι στιγμής τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Όπως έγινε γνωστό ο, Andreas Lubitz είχε καταγωγή από το Montabaur, στα δυτικά της Γερμανίας. «Ζούσε στο σπίτι των γονιών του και διατηρούσε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ», είπε ο δήμαρχος της περιοχής.

Σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας αναφέρει ότι ο πιλότος είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσεις πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Germanwings.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, από την πλευρά του, είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, όπως είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.

Σχετικές ειδήσεις