ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φοιτήτριες καταφεύγουν στο πληρωμένο σεξ για να πληρώνουν δίδακτρα

Βρετανία: Φοιτήτριες καταφεύγουν στο πληρωμένο σεξ για να πληρώνουν δίδακτρα

Έρευνα – σοκ στη Βρετανία αποκαλύπτει πως όλο και περισσότεροι φοιτητές καταλήγουν στη βιομηχανία του σεξ προκειμένου να καλύψουν τα, δυσβάσταχτα σε πολλές περιπτώσεις, δίδακτρα των πανεπιστημίων.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ

Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Σουόνσι καταδεικνύει πως 5% των φοιτητών κατέφυγε στη λύση του πληρωμένου σεξ. Εξ αυτών, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως το έκαναν, προκειμένου να καλύψουν τα βασικά φοιτητικά έξοδά τους. Μάλιστα, περίπου το ένα τέταρτο των φοιτητών, βάσει στοιχείων, σκέφτονται το σεξ ως λύση ανάγκης που θα τους γλιτώσει από το υψηλό κόστος διδάκτρων και της φοιτητικής ζωής.

Το βρετανικό δίκτυο SkyNews φιλοξενεί τη μαρτυρία μίας φοιτήτριας που εδώ και καιρό δουλεύει ως στρίπερ, όταν συνειδητοποίησε, όπως λέει, πόσα χρήματα μπορεί να της αποδώσει.

Η «Ίζαμπελ» όπως είναι το ψευδώνυμό της, φοιτά σε ένα από τα πιο απαιτητικά τμήματα κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου. «Όσα κερδίζω σε μία εβδομάδα ως στρίπερ, τα κέρδιζα σε ένα μήνα στο μπαρ. Οπότε, είναι κοινή λογική το πού θα κατέληγα», λέει με νόημα η ίδια.

Άλλοι φοιτητές αποδεικνύονται ακόμα πιο τολμηροί. Αυτοπροβάλλονται ως «συνοδοί» σε ιστοσελίδες για ενηλίκους.

Φοιτήτρια που ζήτησε να μην κατονομαστεί, παραδέχεται πως δουλεύει ως ιερόδουλη: «Μπορείς εύκολα να στιγματιστείς κι αυτό είναι κάτι που κάνει τη ζωή ενός φοιτητή αφόρητη», παραδέχεται και προσθέτει: «Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Ωστόσο, ήταν η καλύτερη από τις επιλογές που διέθετα».

«Προφανώς, θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη χρηματοδότηση για το εκπαιδευτικό σύστημα, επιδόματα και υποτροφίες για τους φοιτητές. Από τη στιγμή που δεν έχουμε την υποστήριξη ή τα χρήματα, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή», τονίζει.

Η πολεμική για το κόστος φοίτησης συνεχίζεται, εν όψει γενικών εκλογών, με τους Εργατικούς να δεσμεύονται για την περικοπή των φοιτητικών διδάκτρων κατά ένα τρίτο, στις 6000 λίρες ετησίως.

Μέσα στην τριετία όπου τα δίδακτρα αυξήθηκαν στις 9000 λίρες, η Ένωση φοιτητών του Μάντσεστερ παραδέχεται πως ο αριθμός των φοιτητών που άρχισαν να δουλεύουν στη βιομηχανία του σεξ έχει αυξηθεί σημαντικά. Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας, αναφέροντας πως «η πλειονότητα αυτών των φοιτητών κρατά τη δουλειά της μυστική. Κι αυτό λόγω του κοινωνικού στίγματος και του φόβου επικρίσεων από οικογένεια και φίκους».

Πηγή: SkyNews

Σχετικές ειδήσεις