ΚΟΣΜΟΣ

Airbus A320: Τι οδήγησε τον Αντρέας Λούμπιτς στην «αποστολή αυτοκτονίας»

Airbus A320: Τι οδήγησε τον Αντρέας Λούμπιτς στην «αποστολή αυτοκτονίας»

Νέες πληροφορίες και μαρτυρίες έρχονται συνεχώς στο φως για την αεροπορική τραγωδία που στέρησε τη ζωή σε 150 ανθρώπους – Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το ψυχολογικό προφίλ του 28χρονου συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς, που όπως όλα δείχνουν, οδήγησε το αεροπλάνο στη συντριβή.

Ειδικοί αναλυτές και ψυχολόγοι συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες για το παρελθόν του 28χρονου Αντρέας Λούμπιτς, που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν το νεαρό στην «αποστολή αυτοκτονίας».

Δυο γιατροί του είχαν δώσει αναρρωτική

Δεν έχει τέλος το θρίλερ γύρω από τα αίτια που οδήγησαν τον Αντρέας Λούμπιτς να ρίξει το αεροσκάφος στις Άλπεις. Η γερμανική εφημερίδα αποκάλυψε σήμερα ότι δυο γιατροί είχαν υπογράψει χαρτί στον 28χρονο την ημέρα της μοιραίας πτήσης να μην παρουσιαστεί στην εργασία του, ωστόσο εκείνος επέλεξε να το κρατήσει μυστικό και να πάει κανονικά στην εργασία του.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα The Rheinische Post, η οποία υπογραμμίζει πως ο Αντρέας Λούμπιτς πήγε εκείνη την ημέρα στη δουλειά του καθώς φοβόταν πως θα του αφαιρεθεί η άδεια για να πιλοτάρει, εάν δεν παρουσιαστεί.

Είχε αγοράσει δυο αυτοκίνητα λίγα 24ωρα πριν τη μοιραία πτήση

lubitz1

Το γερμανικό περιοδικό Focus αποκαλύπτει πως λίγες εβδομάδες πριν τη μοιραία πτήση, στην οποία ήταν συγκυβερνήτης ο 28χρονος, ο Αντρέας είχε αγοράσει δύο ολοκαίνουρια αυτοκίνητα μάρκας Audi.

Ο Λούμπιτς αγόρασε τα οχήματα από ένα έμπορο στο Ντίσελντορφ και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε σκοπό το ένα από τα δύο να το κάνει δώρο στη σύντροφό του.

Μάλιστα, τρεις μόλις ημέρες πριν από το αεροπορικό δυστύχημα ο Λούπιτς είχε λάβει το ένα από τα δυο αυτοκίνητα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το όχημα αυτό προοριζόταν για την κοπέλα του.

Παρά το ακριβό δώρο που είχε σκοπό να κάνει στην κοπέλα του, εκείνη αποφάσισε να χωρίσει τον 28χρονο. Αυτή η τροπή στη σχέση του Λούμπιτς εξετάζεται από τους ειδικούς πολύ σοβαρά, καθώς σε συνδυασμό με την κατάθλιψη που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν θα μπορούσαν να τον έχουν επηρεάσει αρνητικά, και να πήρε την απόφαση να ρίξει το αεροσκάφος στα βουνά των γαλλικών Άλπεων, παίρνοντας μαζί του τις ζωές 149 συνανθρώπων του.

Του είχαν απαγορέψει να πετάει

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Άλπεων, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

"Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αναρρωτικής άδειας, που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία, και αφορούν και την ημέρα του γεγονότος", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας που δεν προσδιορίζει το είδος της ασθένειας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν πως ο 28χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή ενώ είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του.
Σύμφωνα, πάντα, με την Εισαγγελία, δεν έχει αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.

"Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του", αναφέρεται αναλυτικότερα στην ανακοίνωση.

Βρισκόταν σε καθεστώς "τακτικής, ειδικής εξέτασης"

2704d44200000578 3013858 teams working in the difficult terrain clear scattered crash deb a 2 1427415814460

Όπως αποκαλύπτει η Bild, πάντως, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε, πριν από έξι χρόνια, από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση: Πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Σύμφωνα με την Bild, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους".

Διαψεύδει το νοσοκομείο του Ντίσελντορφ τη νοσηλεία του Λούμπιτς

Το αμερικανικό δίκτυο CNN δημοσιεύει ότι εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί ο 28χρονος, δήλωσε ότι δεν είχε αναφέρει ο Λούμπιτς ότι έπασχε από κατάθλιψη.

«Δεν είχε νοσηλευτεί για κατάθλιψη», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Τον υποτιμούσαν οι άλλοι πιλότοι

Φίλοι του Λούμπιτς, σύμφωνα με την DailyMail, υποστηρίζουν ότι οι συνάδελφοί του πιλότοι τον θεωρούσαν «δεύτερης κατηγορίας» και τον πείραζαν γιατί είχε μείνει ένα χρόνο αεροσυνοδός. Μάλιστα – σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες - του είχαν βγάλει και παρατσούκλι: Τον φώναζαν «Tomato Andy».

Διαμελισμένες οι σοροί των επιβατών

15150329

Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών στις γαλλικές Άλπεις, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Πάτρικ Τουρόν, αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Εγκληματικών Ερευνών στην Εθνική Χωροφυλακή μία ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει σταλεί στο σημείο της συντριβής για να ξεκινήσει η αναγνώριση των σορών, ενώ μία ομάδα εργάζεται για την περισυλλογή των λειψάνων και του βιολογικού υλικού που κρίνεται απαραίτητο για την αναγνώριση των σορών.

«Η αεροπορική τραγωδία ήταν τόσο καταστροφική που δεν βρήκαμε ούτε μία σορό ολόκληρη» είπε.

Από το σημείο της συντριβής έχουν περισυλλεγεί 400 - 600 λείψανα των 150 θυμάτων του δυστυχήματος.

Σχετικές ειδήσεις