ΚΟΣΜΟΣ

Λιβεριανή Πέθανε από Έμπολα – Είχε σεξουαλική επαφή με άτομο που ανάρρωνε από τον ιό

Λιβεριανή Πέθανε από Έμπολα – Είχε σεξουαλική επαφή με άτομο που ανάρρωνε από τον ιό

Μία γυναίκα, το τελευταίο γνωστό κρούσμα του ιού Έμπολα στη Λιβερία, έχασε την Παρασκευή (27/3) τη μάχη με τη νόσο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Μονρόβια, δήλωσε ο Φράνσις Κέτε, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του ιού στη χώρα.

Το κρούσμα αυτό ήταν το πρώτο που είχε καταγραφεί μετά από 42 ημέρες και οι αρχές δήλωσαν ότι η γυναίκα πιθανόν προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό αφότου συνευρέθηκε ερωτικά με έναν άνδρα ο οποίος είχε επιζήσει του Έμπολα.

«Καταφέραμε να εντοπίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή», δήλωσε ο Κέτε. «Απευθύνουμε έκκληση στους πάντες να ακολουθούν τα προληπτικά μέτρα που αφορούν στον Έμπολα».

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι είναι πιθανό να εκδηλωθούν νέα κρούσματα μέσω της σεξουαλικής επαφής ακόμα και σε περιοχές που έχουν απαλλαχθεί από τη νόσο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Έμπολα, ιδιαίτερα στις 3 χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Σχετικές ειδήσεις